Saturday, October 09, 2004

Diktatura Strachu

Občane boj se!!! Podezírej všechny a všechno, i tvoji vlastní rodinu. Všude jsou teroristé a chtějí tobě a tvé milované Americe ublížit. Nahlaš všechno co je podezřelé a všechny, kteří nejsou stejní jako ty, nechodí do kostela nebo navštěvují synagogu či mešitu. Občane, má někdo jiný názor než tvůj prezident? NAHLAŠ HO!!! Občane, raději nikam nechoď a sleduj pouze tv stanici Fox News. Tam se ti dostane správného pohledu a názoru na tvoji vládu a ne jako na těch liberálních stanicích typu CNN či CBS, které ukazují, že i tvůj prezident nemá pravdu a je tu i jiný názor než jeho. Občane, boj se a pořádně si rozvaž koho budeš volit, protože jestli zvolíš někoho jiného než současného prezidenta, Oni opět zaútočí na Ameriku. To je přece jasné. Jen současný prezident tě může ochránit a udělat svět bezpečnější, zatímco ten liberál je postrach světa. Občane, vol současného prezidenta a jeho neokonzervatismus nehledě na to, že žijeme v 21. století. Jestli nebudeš hlasovat pro něj - boj se, protože pak budou po Americe pobíhat neznabozi toužící, aby každá těhotná žena podstoupila interupci, gayové se budou houfně brát a to by mohlo ohrozit tvoji rodinu, protože co když je tvůj manžel či manželka taky gay a teď to jen maskuje 5-ti dětma. Trpí v tvé rodině někdo zhoubnou nemocí a jeho nadějí je výzkum embryotických buněk. Nevadí. Tvůj prezident sice schválil zákon zakazující tento výzkum, ale tvůj příbuzný bude umírat s pocitem, jaký je jeho prezident dobrý věřící. Co na tom, že jeho armáda vraždí děti na jiném místě ve světě. Nevol toho liberála, protože on ti umožní koupit levnější léky z Kanady, které ti sice ušetří peníze, ale mohou být pro tebe nebezpečné. Američan má přece jiné tělo než Kanaďan. Občane! Ty jsi nás neposlouchal a tvůj prezident ztrácí v předběžných volebních průzkumech! Zvýšíme stupeň teroristického ohrožení, aby sis pamatoval, kdo je tu pánem! Škoda, že ta škála nemá více stupňů.
Demagogie? Zajisté. Tak, jako když kandidáti mluvili o interupcích. Kerry jasně a rozumně vysvětlil své stanovisko a skutečně není nic černé či bílé. A Bush? Občane, neptej se, proč ten liberál hlasoval proti. Důležitý pro tebe je jen jeden závěr. On je pro interupce. Což samozřejmě není pravda. To, že je tady Ústava a občanská práva. Nezájem. Prezident je zákon. Žádný soudce, byť soudce Nejvyššího soudu, nebude prezidentovi říkat, že porušuje ústavní práva občanů. Občane, neboj. I to vyřešíme. Zvol svého prezidenta na druhé období a on obmění Nejvyšší soud svými lidmi. Neokonzervativci typu Antonin Scalia. Bohužel ano, to jméno je pravděpobně po českých předcích a já se musím stydět. Není v Americe více konzervativní člověk než je on.
Že ve světě nemají tvého prezidenta rádi? Nevěř té liberální propagandě. Důležité je, že TY miluješ svého prezidenta. A Evropa? Ta nám nebude říkat, jak udělat svět bezpečnější. Na to je tu tvůj prezident. Oni nám totiž nerozumějí a tak se měj před nimi na pozoru.
Samozřejmě, pokud máš občane strach, lépe tě můžeme ovládat. Děláš, to co my chceme, přemýšlíš, jak my chceme. Správně! Ztrácíš svůj názor a svá práva? Nevadí. Vracíme Ameriku do 50.let minulého století? Nevadí. Je americká společnost rozdělená. Nevadí. Dostává demokracie v Americe pořádně zabrat? Nevadí. Zvol současného prezidenta na druhé funkční období a nic se nezmění. A jestli přeci jen něco, my ti to neřekneme.