Sunday, October 22, 2006

Americké perličky 2

Tak tohle mě skutečně zaujalo při čtení posledního čísla týdenníku The Week.

Rekordní rozpočet pro Pentagon.
Kongres schválil rekordních 447 miliard dolarů na vojenský rozpočet pro Pentagon, včetně 70 miliard dolarů na války v Afganistánu a Iráku. Součástí rozpočtového opatření, které prezident Bush podepsal, je také zákaz budování trvalých základen v Iráku. V minulosti prezident Bush takový slib odmítal. Do dnešního dne Kongres schválil Pentagonu 507 miliard dolarů na financování bojů v Iráku a Afganistánu. Spojené státy teď utrácí jen v samotném Iráku kolem 9 milard dolarů měsíčně.

Pak není divu, že nejsou peníze na zdravotnictví, vzdělání, dostupné bydlení, ochranu životního prostředí a třeba na financování oprav zastaralých energetických sítí či pro pomoc lidem v New Orleans.

Další článek ani nepotřebuje můj komentář.

Školní okrsek v Texasu propustil oblíbenou učitelku umění pro to, že šla s třídou páťáků do muzea, kde viděli nahé sochy. Sydney McGee, 51 let, která učila 28 let, tvrdí, že škola schválila návštěvu Dallaského muzea umění, které ročně navštíví více než půl milionu studentů.. Přesto pár dní poté obdržela sdělení od ředitelky školy Nancy Lawson se stížností, že " studenti byli vystaveni pohledu na nahé sochy a další díla obsahující nahotu" a proto její pracovní smlouva nebude obnovena. " Myslím, že byla jednou z nejlepších učitelek" prohlásila jedna z rodičů, " ale protože znám Texas, způsob, jakým tady věci fungují, nebyla jsem zas tak moc překvapená."

Já taky ne :(